עיצוב בספירלה


"אני רוצה רק אזור עבודה" ככה היא אמרה בפגישה הראשונה שלנו

עיצוב בספירלה

קומה שלמה שכל מערך הריהוט זז לו בצורת ספירלה ושינה את כל מהלך התנועה והשהות בחלל

תזוזה קטנה- שינוי גדול.


הצורך שהוגדר היה מיקום אזור עבודה בחלל המרכזי,

כדי שהדברים לא יתפזרו בכל מקום

הייתה לנו אפילו פינה מוכנה למקם את פינת העבודה

מחיצת גבס עבה ,מתקופה אחרת, חילקה את החלל והיה ברור שאין בה צורך עוד והיא יורדת ראשונה ושם בחלל שנפתח נמקם את אזור העבודה. אבל דווקא כשהורדנו את המחיצה נוצרו "יחסי כוחות" חדשים בין הרהיטים והמרחב וזה הוביל אותנו להרפתקאה יצירתית במיוחד.

כשהגיעו הסקיצות ונפתחו האפשרויות מצאנו את עצמנו עם אופציות נהדרות ומיוחדות ועדיין .. זה לא היה זה. ולאט לאט מצאנו את עצמנו מוותרות על פינת העבודה - כי בעצם למה שהפינה תהיה במרחב הציבורי כשיש בית כל כך גדול וגרים בו רק בני הזוג?

ואז מצאנו את עצמנו בסחרור מחושב של

צבעים, מרקמים, חומרים, צבעים

סחרור יצירתי במיוחד - עיצוב בספירלה.

מה כללה הספירלה הזאת ?

את פינת האוכל העברנו למקום בו היה הסלון הישן,

את הסלון העברנו לפינה הריקה שבהתחלה חשבנו שתתאים להיות פינת העבודה ובמקום הריק שנשאר מפינת האוכל החלטנו לייצר פינת אוכל משפחתית,

ואבזרנו בדלפק כחול כפרי וייחודי שתכננתי במיוחד למידות הפינה. מין אירוח בלתי פורמלי שהכי כיף לשבת בו ונמצא בקרבת המטבח.

הספירלה היצירתית שלנו מיקמה את הסלון פינה "סגורה"

לכאורה מוזר למקם סלון דווקא במקום סגור

אך דווקא המקום ה"סגור" הזה ייצר פינה משפחתית פרטית, חמימה ונעימה,

ספק פינת משפחה ספק חלל צפיה.

את הספה התאמנו בול לתחושה שרצינו לייצר,

ספה פינתית עוטפת במראה פופ מפנק.

ויחד עם הספרייה הקיימת והמדרגות העץ המרחפות

יצרנו פינה סגורה אך פתוחה

ציבורית אך פרטית.

המטבח הוא סיפור בפני עצמו ולא היה בכלל בתוכנית הראשונית. התקציב שלנו היה מוגבל ולא הספיק להחלפת מטבח, שיש וחיפוי קיר. ומצד שני , לא יכולנו להשאיר את המטבח המראהו הישן אחרי התחדשות הקומה.

אז החלטנו לרענן בקטנה לצבוע את החזיתות ולהחליף פרזול.


בדרך, הורדנו שולחן דלפקי קטן שהיה מחובר לנגרות הקיימת ושימש לארוחות קטנות.

אמנם התפנה לנו מקום במרחב התנועה במטבח.

אך כעת, משהורד הדלפק, נוצר לנו חוסר במקום אכילה זמין ומהיר. לכן תכננתי עבור המשפחה את דלפק האכילה התכול שהוא חוליית המפגש היום יומי ומקום אירוח מגניב.

הקסם של הדלפק הכחול שלנו טמון בוורסטיליות. הצורך היה ליצר רהיט שיוכל לזוז בעת הצורך ולפנות מקום לאירוח ולכן הוספנו לו גלגלים נסתרים שיכולים לשאת עומס רב. ומאז הוא יכול לזוז בקלילות של רקדנית בלט

אך מספיק יציב לא לזוז כשאוכלים עליו.


אז מה עשינו פה בעצם ?

  1. תכנון מחדש של מערך ריהוט בחלל

  2. רכישת ריהוט חדש: ספה, מזנון סלון, שידה צהובה שובבה,

  3. ריהוט קיים בו השתמשנו : שולחן סלון, כורסאות , פינת אוכל

  4. נגרות : תכנון דלפק אכילה, צביעת מטבח והחלפת ידיות

  5. תאורה: תכנון מערך תאורה חדש כולל רכישת גופים חדשים, שעשו את ההבדל, תודו

  6. חיפויים: חיפוי פרקט בכל קומת הכניסה , קישוט כניסה באריחים דקורטיביים .

  7. צבע: צביעה כללית לבית חוץ ופנים

  8. הלבשת הבית : שטיח, כריות, קישוט קיר ציפורים, צמחים עציצים ושאר פיצ'פקס שהתיישבו להם בתוך סידור מדפי הספרייה.

  9. חגגנו בצבעוניות, העזנו , נהנינו מהגילויים ומהמרחב החדש שנוצר.











תודה רבה לצלמת מאיה הרלינגר מונד, על החיוך הרוח הטובה והעין המקצועית.

0 צפיות

© כל הזכויות שמורות לאסנת דרורי דגן

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

רשתות חברתיות